2023. december 06. - Miklós
EUR : 379.67
USD : 349.12
Időjárás ikon-1°

Vona: Sokan haragszanak rám a Jobbikban, mert otthagytam őket

„Ha az a kérdés, hogy van-e arra opció, vagy terv, hogy én a politikába térek vissza, arra azt tudom mondani, hogy ezt nem tartom kizártnak. Van mondanivalóm, van politikai ambícióm még. Ám ahhoz, hogy visszatérjek a politikába, minden mondatomnak a helyén kell lennie a végén kérdőjelek nélkül, továbbá azt kell éreznem, hogy amit a politikában tudok tenni, hasznosabb, mint amit egy civil alapítványon keresztül. Ha ezek nincsenek meg, ha úgy érzem, hogy a politika nem ad többet, és nem tudok hatékonyabban dolgozni benne, mint civilként, akkor nincs értelme" – fogalmazott Vona Gábor a BIZness podcast vendégeként.

A bukott politikus a műsorban egyébként beszélt arról is, hogy a távozása miatt volt csalódottság a Jobbikban, de nem egy hirtelen hozott érzelmi döntés volt. Vezetőként elbizonytalanodott, nem érezte a párt helyes irányát.

„Tudom, hogy sokan azóta is haragszanak rám, mert úgy élték meg, hogy otthagytam őket. De rosszabb lett volna, ha maradok"

– mondta a volt pártelnök.

A Blikk idézte Jakabot is Vonával kapcsolatban.

—Ha Vona 2018-ban hajlandó lett volna minimális koordinációra az ellenzékkel, megakadályozhatta volna a kétharmadot. Nem ezt tette, ehelyett lelépett a politikából, cserben hagyva azokat, akik hittek benne. Miközben mi tovább küzdöttünk, és ezt tesszük most is, ő elment a tévébe "szakérteni". Ezek után a visszatérési szándéka nem hiteles. Aki egyszer cserbenhagyja a választót, az máskor is megteszi —summázta véleményét a szintén bukott jobbikos.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató