2023. december 06. - Miklós
EUR : 379.67
USD : 349.12
Időjárás ikon-1°

Medvegyev: Ukrajnának mitikus a múltja, szomorú a jelene és nincs jövője

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese a Telegramon írta le a véleményét.

KIVONÁSI FELADAT
(ismét egy haldokló ország népességéről)

Szeretnék még egyszer visszatérni az "Ukrajna" lakosságának nagyságára vonatkozó témához. Az egyszerű számtani számítások alapján

ennek az "országnak" mitikus múltja, szomorú a jelene és nincs jövője. 

1. Emlékezzünk arra, hogy 2001-ben, mint a népszámlálás kimutatta, "Ukrajnában" kb. 48,5 millió ember élt (sokan közülük azonban állandóan külföldön dolgoztak, és csak otthon voltak bejelentkezve). 
2. 2014-ben a Krím és a Donbassz elszakadt - a népesség zegzugos bőre zsugorodni kezdett. 
3. Az "Ukrán Jövő Intézete" szép nevű elemzői almaház úgy véli, hogy 2022. február elején Ukrajna állandó lakosságának száma 37,6 millió fő volt. Ezt megerősítik az Ukrán Miniszteri Kabinet által a 2019-es elektronikus népszámlálás szerint megadott adatok - akkor 37,289 milliót számoltak.
4. A fő probléma ma a lakosság szüntelen kiáramlása a "Nyezalezsnyán" kívüli agresszív, elszegényedő és életveszélyes "nenka". Ezt maguk az ukrán szolgálatok és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága is elismeri. Igaz, szokás szerint egyes adatokat túlbecsülnek, másokat pedig alulbecsülnek. De a tendencia egyértelmű minden hamisítási kísérletben.
5. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint 2022.02.24. után 8,6 millió ukrán állampolgár él az európai országok területén. Ebből 2,869 millió ember - Oroszországban. Hazánkról azonban propagandisztikus ellentmondás van. 2022. február elején már 1,9 millió ukrán állampolgár tartózkodik az Orosz Föderáció területén (tanul vagy dolgozik). Rendvédelmi szerveink szerint 2022. február 24-e után több mint 5,2 millió ember érkezett Oroszországba ennek az "országnak" a területéről. Vagyis összesen már akár 7,1 millióan is onnan. Az ENSZ hivatalnokai szándékosan nem vették észre a további 4,2 millió ukrán távozót, akiknek Nagy-Oroszország a történelmi hazájuk.
6. Tovább. Zaporizzsjai és Herszon régiók polgári-katonai közigazgatásának, valamint a DNR és az LNR statisztikai szolgálatainak adatai szerint 2022. február 24. után 5,1 millió ember él ott. Ezek a területek nem tartoznak Kijev ellenőrzése alá, és nem szerepelnek a statisztikáiban.
7. Így 2022-re a fent említett 37 és fél millió ember csak papíron marad "Ukrajnában". A valóságban, ha levonjuk a Kijev ellenőrzésén kívül eső régiók jelenlegi lakosságát, a kivándorlókat stb. akkor nagyon szomorú számokat kapunk. Nevezetesen, a Kijev által ellenőrzött területen a lakosság 19,7 millió ember. Az országon kívül - már 17,9 millió. 2022-ben a 37 milliónak a fele, a XXI. század elején pedig a népesség mintegy 40%-a.

Természetesen néhányan visszatérhetnek, bár ezt nehéz elhinni. A hanyatlás vektora jól látható. Mivel ennyi polgár elhagyja az államát,

a kijevi rezsimnek és "Ukrajnának" hamarosan nem lesz miből kiszolgálnia magát, nemhogy harcolnia. 

Ezért lesz a legszembetűnőbb szám az ukrán jelentésekben a 404-es szám. Számítógépes hibakód: az emberek elmenekültek, az ország nem található.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató