2024. február 22. - Gerzson
EUR : 387.99
USD : 359.25
Időjárás ikon12°

Óriási mennyiségben vásárolna hadianyagot Oroszország Észak-Koreától

A Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának sajtóbeszélgetésén hangzott el, hogy Oroszország és Észak-Korea között egyre intenzívebbek a fegyverkereskedelmi tárgyalások.

John Kirby, a testület kommunikációs koordinátora felidézte, hogy a közelmúltban Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter tüzérségi eszközök vásárlásáról tárgyalt az észak-koreai fővárosban, azt követően pedig magas rangú orosz küldöttség egyeztetett a részletekről, amelyek kidolgozása a következő hónapokban folytatódik – írja a Világgazdaság.

Hírszerzési információk szerint ha létrejön az üzlet, akkor annak keretében Oroszország változatos és nagy mennyiségű hadianyaghoz jut, amelyet Ukrajnában tervez felhasználni.

Ezenfelül a hadiiparnak fontos nyersanyagok szállítása is az ügylet részét képezheti. 

Szintén hírszerzési információkra hivatkozva a nemzetbiztonsági illetékes megjegyezte, hogy a közelmúltban Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető között több levélváltás történt a kétoldalú kapcsolatok szorosabbá tételéről”.

Kirby értékelése szerint azzal, hogy Oroszország Észak-Koreához fordul tüzérségi eszközökért és nyersanyagokért, a gyengeségét mutatja meg, és kétségbeesést tükröz Moszkva részéről.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató