2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Csekkatka és a Donáth lány mellett a Telex alapítója is ott volt Soros fiának ausztriai rendezvényén

Cseh Katalin és Donáth Anna a Momentumból, valamint Munk Veronika, a Telex alapítója is részt vett Soros György fiának rendezvényén az ausztriai Alpbachban – derül ki Bohár Dániel, a Megafon véleményvezérének bejegyzéséből.

Soros György fia a közösségi oldalán azt írta: örömmel töltötte el, hogy a rendezvényen beszélhettek Európa és a Nyílt Társadalom Alapítványok jövőjéről. Mint kifejtette, elkötelezettebbek az európai projektek iránt, mint valaha.

Nem távoznak Európából

Korábban arról cikkezett a sajtó, hogy Alex Soros, Soros György fia, a Soros-birodalom örököse a Politicónak írt véleménycikkében bejelentette, hogy nem távoznak a Soros-szervezetek Európából.

Alex Soros írásával arra az augusztusban megjelent hírre reagált, miszerint a szervezet megszünteti tevékenységét az Európai Unióban, és a világ más részeire helyezi át forrásait. Ez nem a támogatások mértékéről szól, hanem a prioritásokról, mivel a finanszírozás fókusza ismét a kontinens keleti részére helyeződik  – írta.

Alex Soros cikkében félrevezetőnek nevezte azokat a híreket, amelyek a kivonulásról születettek. Szerinte mindössze arról van szó: itt az ideje a változásnak. Elmondása szerint már két ilyen nagy változás volt az alapítványok életében, a berlini fal leomlása után, amikor Kelet-Európa vált számukra prioritássá, valamint 2008 után, mikor fokozták a tevékenységüket Brüsszelben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató