2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Az erzsébetvárosi dollárbaloldal megakadályozta egy botrányos ügy tisztázását

Niedermüller Péter polgármester és az erzsébetvárosi dollárbaloldal képviselői megakadályozták, hogy eseti bizottság tisztázza a botrányos Király utcai lift beruházás körülményeit – írta a VII. kerületi önkormányzat Fidesz–KDNP képviselőcsoportja pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Felidézték, hogy az önkormányzat cége 2021 júliusában kötött szerződést a körfolyosós társasházban a lift megépítésére, amelynek kivitelezését elrontották, és a lift ajtajai a semmibe nyíltak.

A baloldali városvezetés nem tett semmit, a Fidesz és a KDNP képviselői viszont az önkormányzat cége által lehetetlen helyzetbe hozott lakók mellé álltak, és rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezték – emlékeztettek.



A testületi ülésen az erzsébetvárosi „dollárbaloldal” képviselői leszavazták azt a javaslatot, hogy a képviselők és a lakók bevonásával eseti bizottságot állítsanak fel, amely tisztázza a kivitelezés körülményeit, és javaslatot tesz a munka befejezésének módjára – közölte a Fidesz–KDNP frakció.

Hozzáfűzték, a „dollárbaloldal” álláspontja szerint az önkormányzatnak nem dolga és nem feladata az eset kivizsgálása. A Fidesz–KDNP frakció nevetségesnek és a lakók lenézésének tartja, hogy a baloldal így próbálja a szőnyeg alá söpörni az önkormányzat cége által okozott súlyos problémát – hangsúlyozta a kormánypárti frakció.

Megjegyezték: az ügy jól láthatóan kellemetlen Niedermüller Péter polgármesternek és az erzsébetvárosi „dollárbaloldalnak”, így megpróbálják azt elhallgatni, és a felelősséget másra hárítani. Az ügyben már mindenkire mutogattak, csak saját szerepüket felejtették el tisztázni – tették hozzá.

Ezért felszólítják Niedermüller Péter polgármestert és az erzsébetvárosi dollárbaloldal képviselőit, hogy számoljanak el a lakók és az önkormányzat által kifizetett negyven millió forinttal, amelyet egy használhatatlan és balesetveszélyes lift megépítésére költöttek.

A Fidesz–KDNP frakció mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a baloldal ne tudja a szőnyeg alá söpörni ezt a botrányos beruházást és kiderüljön végre az igazság a baloldal semmibe nyíló liftje kapcsán – áll a közleményben, amit a Magyar Hírlap publikált.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató