2023. december 12. - Gabriella
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Betör a hidegfront, brutális vihar éri el ma az egész országot

Zivatarban helyenként rövid idő alatt 20 mm-t meghaladó csapadék, 60-80 km/h-s szél, jégeső is várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap a nap első felében még közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, délutántól viszont már csökkenhet a felhőzet, és hosszabb időre kisüthet a nap is. Összességében több helyen is várható zápor, zivatar, egy-egy intenzívebb zivatarra is van esély. Estétől a csapadékgócok számossága gyorsan csökken. Nagy területen megélénkül az északias szél, de zivatarok körül erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 27 fok között alakul.

Az egész országra kiadták a riasztást a zivatarveszély miatt

A veszélyjelzésben azt írták, vasárnap észak felől hajnalban, reggel hidegfront érkezik, több helyen (leginkább a középső és keleti országrészben) intenzív csapadékkal, záporral, elszórtan zivatarral. A front dél, délkelet felé kora délutánra elhagyja az országot, de ezzel egyidőben északkeleten (Borsod, Szabolcs, Heves) újabb hullámban várható intenzívebb zivatarok kialakulása, melyek délután, este dél felé az Alföldön fejlődnek tovább. 

Zivatarban helyenként rövid idő alatt 20 mm-t meghaladó csapadék, 60-80 km/h-s szél, jégeső is várható. Elvétve a Dunántúlon, főként az Alpokalján is kialakulhatnak zivatarok.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató