2023. december 04. - Barbara, Borbála
EUR : 380.17
USD : 348.84
Időjárás ikon-4°

„Golyót repítünk a fejetekbe” – műfegyverrel akart rabolni egy társaság Várpalotán (Videó)

Az áldozataik átlátták a helyzetet, és értesítették a rendőrséget.

A rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek Várpalotán három férfit, akik szombaton egy sportlőfegyverrel megfenyegettek és a náluk lévő pénz átadására szólítottak fel egy társaságot a város buszpályaudvarán – adta hírül a Police.hu.

Mint írták, szombat délután érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint a várpalotai buszpályaudvaron várakozó négyfős társasághoz három ismeretlen férfi lépett oda.

Az elkövetők fegyvert rántottak és azzal fenyegetőztek, hogy ha nem kapnak pénzt, 

akkor „golyót repítenek a fejükbe”.

Eközben az elkövetők a fegyvernek látszó tárgyat többször átadták egymásnak, és azt folyamatosan feléjük tartották, miközben a pénzt követelték. A buszra várakozók idővel észlelték, hogy a fegyver valószínűleg nem éles lőfegyver, így egy kicsit el mertek távolodni a fenyegetőző személyektől, és ez elég volt ahhoz, hogy egyikőjük értesíteni tudja a rendőrséget.

A járőrök még a helyszínen elfogták a három támadót, akik közül az egyik fiatalkorú. A legidősebb gyanúsítottnál megtalálták a fekete, részben műanyag sportfegyvert, melyet lefoglaltak.

A támadók ellen csoportosan elkövetett fegyveres rablási kísérlet miatt indítottak eljárást, és indítványozták a letartóztatásukat – írta a Police.hu.

Az esetről videó is készült, amelyet alább tekinthetnek meg:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató