2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Pride és diszkó a háború közepén - Odesszában és Harkivban buliztak az ukránok

Az ukrajnai Odesszában a városnapi ünnepségek alkalmából tömeges ünnepségeket tartottak.

Az eseményekről készült videót az odesszai Telegram-csatornák tették közzé.



A helyi lakosok által készített videofelvételeken láthatóak az izzók füzéreivel feldíszített utcák, ahol az emberek sétálnak.

A városlakók megtöltötték a szórakozóhelyek fedett pavilonjait, a kávézók utcai asztalait. A felvételeken mosolygós lányok táncolnak, a tér közepén felállított színpadon egy rockzenekar lép fel, és egy pár triciklizik az odesszaiakkal teli utcán.

Harkovban az LMBT közösség szervezői szimbolikus felvonulást tartottak művészeti beavatkozás formájában

Erről a KharkivPride aktivistái számolnak be Facebook-oldalukon.

"A KharkivPride ötödik menete körülbelül fél óráig tartott, és csaknem két kilométeres távon húzódott. Művészeti beavatkozás formájában zajlott, mintegy 100 fő részvételével. Figyelembe véve a teljes körű biztonsági kockázatokat. háborúban, a KharkivPride szervezői úgy döntöttek, hogy kreatív formában tartanak felvonulást, anélkül, hogy tömeges összejövetelt hoznának létre”

– közölték az aktivisták.

"Harkiv központjában önkéntesek 100 emberfigurát helyeztek el, amelyek egyik oldalára Ukrajna zászlajának színeivel, a másik oldalára a szivárvány zászló színeivel festettek, amely az "LMBTQ" közösség" szimbóluma. A felvonulás befejeztével a városi térben maradtak az emberek alakjai. Ezek a "láthatatlan figurák" Harkiv és egész Ukrajna LMBTQ+ embereit szimbolizálják, akik élnek, szeretnek és továbbra is lépéseket tesznek közös Győzelmünkért" – írja a közösség.

Szerintük ez a formátum teljesíti a büszkeség fő célját - egy LMBTQ+ közösség látszatát kelti még akkor is, ha nem tud kivonulni városa utcáira, és nem tudja kinyilvánítani jogait.

"Ukrajnában továbbra is aktuális az LMBTQ+ emberek jogainak kérdése. Ez a kérdés különösen éles egy teljes körű háború körülményei között, amikor a partnerrel rendelkező LMBTQ+ katona nem élhet a többi család jogaival. az élet és egészség szempontjából kritikus helyzetben lévő élettárs helyett döntések meghozatalának képtelensége, intenzív osztályon történő meglátogatása, végakaratának teljesítése, valamint fogyatékos élettárs tartási és gondozási jogának hiánya, vagyonöröklésre való képtelenség. törvény szerint a partner halála után nem kaphat állami támogatást, és nem tudhatja meg, hogy a partner megsérült, elfogták vagy meghalt - és ez egy hiányos lista azon jogokról, amelyek nem állnak rendelkezésre sem az LMBTQ+ katonaság, sem a többiek számára. a közösségé" - írják.

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató