2023. december 02. - Melinda, Vivien
EUR : 380.17
USD : 348.84
Időjárás ikon

A Fidesz EP-képviselőcsoportja: „Az uniós kifizetéseknek nincs semmilyen jogszerű akadálya”

A budapesti látogatásról készült munkadokumentum komoly előrelépést jelenthet az uniós forrásokhoz való hozzáférésünket illetően – írták.

„Itt az ideje, hogy a brüsszeli bürokrácia is belássa: az uniós kifizetéseknek nincs semmilyen jogszerű akadálya” – jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportja az MTI-hez eljuttatott közleményében hétfőn.

A képviselőcsoport emlékeztetett: az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának küldöttsége május közepén járt Magyarországon, a látogatásról készült jelentést a szakbizottság hétfői ülésén mutatták be.

Szavaik szerint „az úgynevezett tényfeltáró küldöttség” látogatásának célja volt megvizsgálni Magyarországnak az uniós források 

„politikai nyomásgyakorlási okokból történő brüsszeli blokkolásának megszüntetése érdekében tett előrelépéseit”. 

Közölték:

a küldöttségben többségben lévő baloldali képviselőktől megszokott politikai vádaskodásokat is tartalmazó jelentés szövege egyértelműen elismeri a magyarországi korrupcióellenes- és igazságszolgáltatási reformok pozitív eredményeit”. 

A jelentés az előírt feltételek teljesítéséről számol be – írták.

A képviselőcsoport hangsúlyozta: a budapesti látogatásról készült munkadokumentum

komoly előrelépést jelenthet az uniós forrásokhoz való hozzáférésünket illetően”, 

annak ellenére, hogy a küldöttségben – mint írták – csak baloldali EP-képviselők vettek részt, és a szakbizottság alapvetően elfogult álláspontot képviselt eddig ezekben a kérdésekben. Megjelenik ez a mostani jelentés szövegében is a jól ismert baloldali politikai vádaskodások mantraszerű ismétlésével – emelték ki.

A jelentés lényeges megállapításai alapján világossá válik: már nincsen olyan kérdés, mely gátolná az uniós források felszabadítását. 

„Itt az ideje, hogy a brüsszeli bürokrácia is belássa, hogy az uniós kifizetéseknek nincs semmilyen jogszerű akadálya” 

– tette hozzá közleményében a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató