2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Elszabadult a pokol Svédországban a Koránégetés miatt (Videó)

Svédország elesett...

Vasárnap este és hétfő hajnalban a malmöi Rosengårdban autókat gyújtottak fel és kövekkel dobálták meg a rendőröket a muszlim migránsok.

Korábban vasárnap Värnhemben erőszakos zavargás történt, amikor Salwan Momika felgyújtott egy Koránt, és három embert előállítottak. Közülük kettőt letartóztattak. A rendőrség a Värnhemben történt incidens miatt vasárnap este drónokkal kezdte meg a kamerás megfigyelést Rosengårdban.

Hétfőn a rendőrség bejelentette, hogy vizsgálják a Korán-égetésekkel való esetleges összefüggéseket, megjegyezték, hogy több személyt láttak a Korán-égetések ellen tiltakozó transzparensekkel állni.

 

- "Nehéz nem észrevenni az összefüggéseket"

- mondta a rendőrségi szóvívő az SVT-nek.

Evelina Olsson rendőrségi szóvivő szerint az éjszaka folyamán akár 100 ember is tartózkodott a szabadban a környéken, többségük nézelődött, míg körülbelül tízen köveket dobáltak.

- "Ez rendkívül sajnálatos"

- mondta Petra Stenkula rendőrségi területi vezető hétfő reggeli nyilatkozatában.

Több rendbontást jelentettek a malmöi Rosengårdból.

A rendőrséget 22.00 órakor egy szeméttárolóban keletkezett tűzhöz és több autótűzhöz riasztották a malmöi Ramels vägben. A helyszínre érve többen kövekkel kezdték dobálni a rendőrautókat. A helyzet 23.20-ra némileg megnyugodott, de éjfél után újabb tüzek keletkeztek, és a harcok folytatódtak.

Hajnali 2 óra körül tűz ütött ki egy mélygarázsban. Nem sokkal hajnali 3 óra után a rendőrség jelentette, hogy a zavargás véget ért. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató