2023. december 09. - Natália
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Indulnak a cselédeink: firkálással kezdődött a nap

Kis szünet után újra belelendült az ellenzéki párt.

A Momentum Mozgalom politikusai hétfőn reggel 7-kor a Belügyminisztérium épülete előtt akcióztak, vagyis lefújták az aszfaltot távozó pedagógusok neveivel. Mint kiderült, Tóth Endre, a Momentum országgyűlési képviselője azt mondta: 30 olyan pedagógus nevét fújták fel a járdára, akik elhagyták a pályát. A Belügyminisztérium bejáratához ezeket írták: 

„Oktatás sírásói”, „Elüldöztétek a tanárainkat”. 

Az akció után a rendőrök igazoltatták a képviselőket, de atrocitás nem történt.

Hangsúlyozzák: Tóth Endre szerint az infláció felfalta a pedagógus béreket, és hiába volt apró korrekció a fizetésekben, a pedagógusok reálbére csökkent. Szerinte „kiábrándító és kétségbeejtő”, hogy nem lesz elég szakos pedagógus az iskolákban.

Kiemelik, hogy a nyári szünetben a demonstrációk szüneteltek, de „azt már korábban lehetett tudni, hogy szeptembertől újra kezdődnek a másfél éve tartó tiltakozások”.  A komcsik megjegyzik:

az előző tanév végén a diákok, pedagógusok hangsúlyozták, hogy az ellenállást nem fogják abbahagyni, több hídfoglalást és országjárást ígértek. 

A kritikusok szerint a tiltakozásokra azért van szükség, mert „a kormány tönkreteszi az oktatási rendszert azzal, hogy a pedagógusok keveset keresnek, csökken a szabadságuk, közben a munkaterheik nem enyhülnek”. Legközelebb szeptember 15-én lesz tüntetés a Kossuth téren.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató