2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Kéri László: „Ahogy Orbán feje üresedik, úgy üresedik az emberek zsebe”

„A szélesen vett két és félmilliós tábornak a problémavilágát, nyelvét, szimbólumait, álmát, ígéreteit hajtogatja és nem érdekli, hogy négymillió ember kiröhögi” – fogalmazott a politológus.

A Fidesz-elit akkor kapna észbe, ha a Fidesz-gyerekek a tadzsik és a kirgiz egyetemekre járnának, addig megy ez a sültbolond hazudozás – nyilatkozta a Klikk TV Mélyvíz című műsorában Kéri László politológus, aki ismételten arra próbált magyarázatot találni, hogy miért is hisz még mindig majdnem hárommillió magyar Orbán Viktornak,- írja a mandiner.

A legfontosabb magyarázat Kéri szerint, hogy létezik egy Magyarország, amely együtt él a gondokkal, és létezik másik Magyarország, amelynek egy része „fixálódott a vezér által kitermelt ideológiákra”, és onnan mindig megkapja a vígaszt és a bűnbakot. Továbbá azt is kihangsúlyozta, hogy Orbán Viktor külpolitikailag három éve légüres térbe került, ezért egy nagy szélsőjobboldali eltolódásban reménykedik, aminek ő lehet majd a vezetője. 

„A szélesen vett két és félmilliós tábornak a problémavilágát, nyelvét, szimbólumait, álmát, ígéreteit hajtogatja és nem érdekli, hogy négymillió ember kiröhögi.”

Kéri szerint emellett szembe kell nézni azzal, hogy minimum másfél millió ember jobban járt ezzel a tizenvalahány évvel, ugyanakkor a továbbosztási rendszer a véleménye szerint gazdaságtörténetileg példátlan. Szerinte a forrás, amit az uniótól kaptunk, lecsorgott lassan a kistelepülésekre, ahol a polgármester a vállalkozóval tartja el a falut, nemcsak a közmunkásokat, hanem a templomrenoválástól kezdve az iskola kifestéséig mindent.

Ahogy Orbán feje üresedik, úgy üresedik az emberek zsebe

– fogalmazott a politológus, aki szerint a miniszterelnök régóta ugyanazokat a kliséket mondogatja, és közben azt akarja beállítani, hogy ő egy világtörténelmi jelentőségű politikus, mindeközben nem foglalkozik az inflációval.

Orbánék a növekedést akarják hajszolni, ezzel szemben a növekedési adatok a leggyengébbek az észt növekedés után – mutatott rá a szakember.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató