2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Az ukrán parlament megszavazta a korrupt védelmi miniszter menesztését

Az ukrán törvényhozók elsöprő többséggel támogatták Olekszij Reznyikov védelmi miniszter felmentését. Reznyikov hétfőn nyújtotta be lemondását, egy nappal azután, hogy Volodimir Zelenszkij elnök bejelentette leváltásának tervét.

A szavazás eredménye, amelyet egy parlamenti képviselő osztott meg a közösségi médiában, 327 szavazatot mutatott Reznyikov menesztése mellett, és mindössze négy szavazatvolt ellene.

Reznyikov 2021 novembere óta töltötte be a posztot. A parlamenti meghallgatáson azért vett részt, hogy tájékoztassa a törvényhozást az általa legfontosabbnak tartott hivatali eredményeiről, például arról, hogy hatalmas mennyiségű nyugati katonai segélyt szerzett az Oroszország elleni harchoz.

HIVATALI IDEJE ALATT A VÉDELMI MINISZTÉRIUM TÖBB KORRUPCIÓS BOTRÁNYBA KEVEREDETT.

Többször vádolták a magas rangú tisztviselőket azzal, hogy a katonáknak túl magas áron szereztek be élelmiszert, és kétes hírű cégeknek fizettek olyan szállítmányokért, amelyekről kiderült, hogy nem megfelelő minőségűek, vagy meg sem érkeztek. Az egyik legutóbbi botrányban egy regionális sorozási főnök érintett, akit azzal vádoltak, hogy több millió dollárnyi illegális pénzhez jutott.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató