2024. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon23°11°

Nem tárgyalják újra a 2016 őszi Teréz körúti robbantás ügyét

A Fővárosi Ítélőtábla elutasította a védelem indítványát.

Nem lesz perújítás a Teréz körúti robbantás ügyében – tudta meg a Mandiner. Csiha Gábor, a Fővárosi Fellebviteli Főügyészség szóvivője lapunkkal közölte: a Fővárosi Ítélőtábla elutasította a védői perújítási kezdeményezést, mert a megjelölt bizonyítási eszközök új, perdöntő bizonyítékot nem szolgáltattak az ügyben.

A 2016 szeptemberi robbantás vádlottját P. Lászlót 2019 márciusában a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte többszörösen minősített emberölés és terrorcselekmény miatt. Az ítélet szerint P. László leghamarabb 30 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A huszonéves férfi 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a Teréz körúton egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt azért, hogy megszerezze fegyvereiket.

Keviczki István, az elítélt védője azonban egy újonnan előkerült felvételre hivatkozva perújítást kezdeményezett a nyár elején. Az ügyvéd lapunknak elmondta, hogy az általuk beszerzett szakvélemények között legalább öt olyan van, amely külön-külön is indokolná a perújítást, együttesen kezelve őket pedig – álláspontja szerint – nem is szabadna megtörténnie, hogy ilyen erős bizonyítékok felderítése után ne a perújítás mellett döntsön a bíróság.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató