2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Összehívta pártja első kongresszusát Márki-Zay Péter

Szeptember közepén Budapesten tartja első országos kongresszusát a Mindenki Magyarországa Néppárt, azaz Márki-Zay Péter új pártja.

A legutóbbi választáson elbukott közös baloldali miniszterelnök-jelölt, Hódmezővásárhely polgármestere a Magyar Nemzet által megismert meghívóban úgy fogalmaz, pártja célja, hogy 

„közös teret, közös gondolkodásra fórumot biztosítson mindazok számára, akiket a hazánkban zajló folyamatok aggodalommal töltenek el, és készek arra, hogy egy új rendszerváltás, politikai kultúraváltás érdekében tevékeny részt vállaljanak; felelősségteljes életvitelükkel, személyes áldozatvállalásukkal hozzájáruljanak hazánk és nemzetünk felemeltetéséhez”.

A jeles eseményre Márki-Zay Péter díszvendéget is hívott, mégpedig Mikulás Dzurindát, aki 1998-tól 2006-ig Szlovákia miniszterelnöke volt. Az ország a kormányzása alatt csatlakozott az Európai Unióhoz.

Ismert, a 2022-es országgyűlési választáson elszenvedett bukás után a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke úgy döntött, nem hagy fel politikai ambícióival, ehelyett pártot alapít.

Úgy gondolom, hogy tavasszal ennél többet nem tudtunk volna kihozni ebből a stratégiából – mondta akkor Márki-Zay, utalva az ellenzéki összefogásra, ami a választások előtt is recsegett-ropogott – írja a Magyar Nemzet.

A pártot júliusban be is jegyezték, Márki-Zay öt pontban vázolta fel, mi az, ami megkülönbözteti őket a magyar politikai palettán álló más pártoktól. Ezek egyike az adománygyűjtés volt, amit a párt elnöke már korábban tökélyre fejlesztett. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató