2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Putyin: a Nyugat egy zsidó származású embert állított Ukrajna élére, hogy leplezze a nácizmust

A nyugati megbízottak egy zsidó származású embert, Volodimir Zelenszkijt állították Ukrajna élére, hogy elfedjék a nácizmus dicsőítését - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Győzelem szervezőbizottságának ülése után - írja a RIA.

"A nyugati kurátorok a modern Ukrajna élére egy embert állítottak - egy etnikai zsidót, zsidó gyökerekkel, zsidó felmenőkkel - és így, véleményem szerint, elfedik azt az emberellenes lényeget, amely a modern ukrán állam alapjába, alapjaiba van helyezve"

- hangsúlyozta.

Az orosz vezető rendkívül undorítónak nevezte ezt a helyzetet, hiszen "egy zsidó etnikumú ember eltakarja a nácizmus dicsőítését, eltakarja azokat, akik a holokausztot vezették Ukrajnában".

"És ez 1,5 millió ember pusztulása. És tudják, ezt az izraeli átlagpolgárok értik meg a legjobban, kérem, nézzék meg, mit írnak az interneten" - mutatott rá Putyin.

Júniusban az államfő a szentpétervári SPIEF plenáris ülésén felszólalva azt mondta, hogy zsidó barátai "a zsidó nép szégyenének" nevezték Zelenszkijt. Szerinte a kijevi rezsim az Adolf Hitler követőiként fellépő neonácikat emelte a becsület piedesztáljára.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató