2023. december 01. - Elza
EUR : 376.37
USD : 346.82
Időjárás ikon10°

Egy másik alelnöke is otthagyja Ursula von der Leyent

Frans Timmermans távozása után újabb fontos emebere hagyja ott Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét. Hivatalosan is bejelentette távozását az Európai Bizottságból a dán Margrethe Vestager, aki a testület alelnöke volt, most az Európai Beruházási Bank Irányítóbizottságának elnöki posztját célozta meg.Margrethe Vestager, az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke hivatalosan tájékoztatta Ursula von der Leyen elnököt, hogy távozik a pozíciójából – emelte ki a Világgazdaság.

Úgy tudni, azért, mert a dán kormány őt jelölte az Európai Beruházási Bank Irányítóbizottságának elnöki posztjára. Vestager feladatait megosztják a biztosság tagjai között.

Rohamos tempóban hagyják ott emberei az EB elnököt: pár hete Marija Gabriel bolgár innovációs biztos már el is hagyta az EU-t, hogy csatlakozzon a bolgár koalícióhoz. A bizottság alelnökei közül Frans Timmermanns a holland politikába térne vissza.

A Politico korábban arról írt, hogy valószínűleg Ursula von der Leyen vezetési stílusa is közrejátszhatott abban, hogy nem igazán tűnik egységesnek az EU vezető testülete.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató