2024. május 27. - Hella
EUR : 385.56
USD : 356.18
Időjárás ikon27°15°

Rajtaütésszerű vizsgálatot végeztek a Booking budapesti irodájában

Rajtaütésszerű helyszíni vizsgálat keretében jelentek meg a Booking.com budapesti irodájában a GVH vizsgálói – tudta meg az Index, amit a versenyhivatal meg is erősített. Erre a szervezetnek a gyorsított ágazati vizsgálat során a versenytörvény felhatalmazása alapján, bírói engedéllyel van lehetősége.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) munkatársai rajtaütésszerű helyszíni vizsgálatot tartottak a Booking.com magyarországi központjában az online szállásfoglalás piacán tapasztalt anomáliák ügyében – tudta meg az Index.

A gyorsított ágazati vizsgálatok során a GVH a versenytörvény felhatalmazása alapján – bírói engedéllyel – helyszíni kutatást (rajtaütést) is tarthat. Ez a hatékony és gyors beavatkozást lehetővé tevő eszköz azt támogatja, hogy a GVH a piaci zavarok feltárásához és kezeléséhez szükséges információkat összegyűjtse”

– közölték a lap érdeklődésére a GVH-nál.

 

Arról tájékoztatták a portált, hogy az elmúlt két nap során a versenyhivatal szakemberei több helyszínre is kiszálltak előzetes értesítés nélkül, hogy adatokat gyűjtsenek az online szálláshely-szolgáltatási piac szereplőitől. Ennek során a GVH vizsgálói – több más helyszín mellett – kedden, illetve szerdán a Booking.com budapesti irodájába is kiszálltak, ahol jelenleg is zajlik az adatgyűjtés. Az Indexnek megerősítették, hogy a helyszíni kutatás folyamatban van a holland cég budapesti irodájában, ugyanakkor további információt nem közöltek.

Ahogyan azt már mi is korábban megíruk, egyre nő a feszültség a Booking.com körül. A botrány középpontjában az áll, hogy a Booking nem fizeti ki a szálláshelyeknek a vendégek által befizetett összegeket.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató