2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Jöhet a vádemelés Hunter Biden ellen

Felpörögtek az események a Hunter Bidennel szembeni eljárások körül: még e hónapban sor kerülhet a vádemelésre.

Még szeptemberben vádat emelhetnek Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia ellen. A zűrös életű férfi körül évek óta botrányok robbantak ki, amik végül jogi eljárásokhoz vezettek.

A vádemelés abban az ügyben történhet meg, mely arról szól: Hunter Biden illegálisan tarthatott fegyvert magánál, miközben droghasználó volt.

Tervben volt, hogy Hunter Bidennel születik egy peren kívüli megegyezés fegyver- és adóügyeiben, de ez júliusban meghiúsult. Akkor ugyanis egy szövetségi bírónő azt mondta, nem tudja elfogadni azt a szokatlan megegyezési javaslatot, amivel Hunter Biden megúszta volna a börtönt.- számol be a mandiner.hu.

Az alku értelmében Hunter Biden bűnösnek vallotta volna magát adócsalásban, ami lehetővé tette volna, hogy elkerülje a lőfegyver tartásával való visszaélés miatti börtönbüntetést.

Azon a meghallgatáson Hunter Biden nem vallotta magát bűnösnek az adófizetési kötelesség két alkalommal való kikerülésében 2017-ben és 2018-ban, amivel több mint másfél millió dolláros jövedelem után kerülte ki az adófizetést.

Hunter Biden egyik korábbi üzlettársát egyébként már elítélték csalás miatt. Devon Archert még 2018-ban találta bűnösnek a bíróság egy őslakos törzs kárára elkövetett család vádjában. A másodfokú bíróság nemrég megerősítette az ítéletet. Devon Archer közeli üzlettársa és barátja volt Hunter Bidennek, Joe Biden elnök fiának, akivel egy időben volt tag az ukrán energiavállalat, a Burisma igazgatótanácsában.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató