2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Lezuhant egy helikopter Balatonszéplaknál

Lezuhant egy helikopter csütörtökön Balatonszéplak térségében, értesült az RTL Híradó. Információik szerint a hírek arról szólnak, hogy rendőrségi helikopterrel történt a baleset.

 A rendőrség közleményt adott ki a balesettel kapcsolatban:

„A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, 2023. szeptember 7-én 14 óra 44 perckor Balatonszéplak közelében, a parttól kb. 300 méterre – jelenleg tisztázatlan okból – a tó vizébe zuhant egy MD 500E típusú helikopter.

A gép kétfős legénységét egy közelben tartózkodó hajó mentette ki és komolyabb sérülés nélkül partra szállította őket. Az eset körülményeinek vizsgálata folyamatban van.

A Somogy megyei hírportál információi szerint a baleset közelében egy vitorlásversenyt is tartanak, a biztosítást végző rendezők kimentették a helikopter utasait, akik időben ki tudtak mászni a gépből.

Egy haditechnikával foglalkozó oldalon fotót is közzétettek erről, és azt írták:  A helikopter elmerült, de a legénységét azóta ki is mentették, a Honvédség egyik kutató-mentő Mi-17-e pont a levegőben volt.

Nem mellékes, hogy nemrég arról adott hírt a sonline.hu, hogy a napokban  a helikopterről vízbe ugrálást gyakorolják a rendőrök a Balatonnál.

„Hogy minden helyzetben a megfelelő döntést tudják velük meghozni a Készenléti Rendőrség (KR) pilótái, rendszeresen gyakorlatozniuk kell. A héten is ilyen tréning zajlik a Balatonnál – írta a lap. 

A balesetről a rendőrség is posztolt a közösségi oldalán:

A gép lezuhanásáról videó is készült:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató