2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Négy gyanúsítottja van a zuglói parkolási ügynek

Polt Péter válaszolta ezt Hadházy Ákos kérdésére.

A független képviselő írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be a legfőbb ügyésznek arról, hogy holt tart a nyomozás a zuglói parkolási biznisz ügyében. A megalapozott gyanú lényege szerint 2016-ban a jelenlegi polgármester – aki akkor a fővárosi közgyűlés tagja volt – társával Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére kerestek egy gazdasági társaságot, amelytől a nyereség felére tartottak igényt.

A legfőbb ügyész azt írta, a polgármester, Horváth Csaba és társai ellen befolyás vásárlásának bűntette és más bűncselekmény miatt folyik eljárás, a tényállás nem változott, a nyomozás folyamatban van, számos nyomozati cselekmény végrehajtására, így gyanúsítotti és tanúkihallgatások foganatosítására, kutatásra, lefoglalásra és okirati bizonyítékok beszerzésére került sor.

Az ügyben személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés nem foganatosítottak, az ügynek jelenleg négy gyanúsítottja van, valamennyien szabadlábon védekeznek. Polt Péter közölte: az ügyről a nyomozás érdekei miatt további tájékoztatást nem adhat.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató