2023. december 02. - Melinda, Vivien
EUR : 380.17
USD : 348.84
Időjárás ikon

Újszülöttet hagytak a kecskeméti kórház bejáratánál

Kedden egy újszülöttet hagytak a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kecskeméti, központi telephelyének főbejárata előtt.

Egy egészséges kisfiút hagytak egy kecskeméti kórház főbejárata előtt kedden – írja az MTI az intézmény szóvivőjének közlése alapján.

A kórházban évek óta működik a csecsemőmentő inkubátor, ennek ellenére most a babát a bejáratnál egy lepedőbe csavarva hagyták a földön, de szerencsére gyorsan megtalálták, így nem hűlt ki drasztikusan.

A közelben üzemelő pékség dolgozói látták meg hajnali négy óra körül a földön fekvő kisbabát, akik azonnal értesítették a kórház munkatársait, így a csecsemő néhány percen belül a gyermekosztályra került. A kisfiú a Viktor keresztnevet kapta az újszülöttrészleg dolgozóitól.

A kórház szóvivője hangsúlyozta, hogy a csecsemőmentő inkubátor továbbra is a megszokott helyén működik, a Nyíri úti telephelyen, a parkolóház felőli oldalon.AZ INKUBÁTORBA TELJESEN ANONIM MÓDON ÉS BIZTONSÁGOSAN HELYEZHETŐ EL AZ ÚJSZÜLÖTT, a beépített rendszer pedig automatikusan értesíti a kórház dolgozóit, ha valaki babát helyezett el benne. Az inkubátorban elhelyezett újszülöttért hat héten át még jelentkezhetnek a szülei.

A kórház előtt hagyott gyermekre azonban más eljárás vonatkozik, ez ugyanis bűncselekménynek minősül, így a szülő ellen kiskorú veszélyeztetése miatt eljárás indul. Hasonló eset először 2012 januárjában történt, akkor az újszülöttre kihűlve, életveszélyes állapotban találtak rá. A kisfiúért később jelentkeztek a szülei.

2016-ban egy kislányt hagytak a babamentő készülékben, a harmadik eset 2018-ban történt, a negyedik 2019-ben. Az utóbbi három gyermeket azóta örökbe fogadták.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató