2023. december 09. - Natália
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

50 percig állt a játék a US Open elődöntőjében, miután egy klímaaktivista odaragasztotta a talpát a padlóhoz

Négy klímaaktivista tiltakozása miatt meg kellett szakítani Coco Gauff és Karolina Mucsova US Open-elődöntőjét csütörtök este. Az egyik tüntető odaragasztotta a talpát a padlóhoz, emiatt 50 percig tartott, míg a biztonsági személyzet kivezette.

A tüntetők pólójukkal a fosszilis energiahordozók használatának betiltását követelték. Egyikük elmondta, hogy nem a sporttal van problémájuk, hanem a US Open vezetőivel, akik a globális felmelegedésért felelős óriáscégekkel kötnek szponzorációs megállapodásokat.

Szerinte ha nem hívják fel a klímaváltozásra a figyelmet, akkor hamarosan teniszezni sem lehet majd a világban.

A demonstráció kezdetekor Gauff 6-4, 1-0-ra vezetett Mucsova ellen. A 19 éves amerikai játékos később elmondta, nem tudták, milyen sokáig tart majd a kényszerszünet. Nehéz volt elkerülnie, hogy kihűljenek az izmai, egy idő után be is ment az öltözőbe.

Gauff a tüntetőkről azt mondta, nem hibáztatja őket, mert békésen demonstráltak. Annak viszont nyilván nem örült, hogy akkor szakadt félbe a meccs, amikor nyerésre állt. Mivel fontosnak tartja, hogy az emberek kiálljanak azokért az ügyekért, melyekben hisznek, nem haragszik rájuk. Gauffnak is fontos a klímavédelem, szerinte bőven van még hova fejlődni a területen.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató