2023. december 06. - Miklós
EUR : 379.67
USD : 349.12
Időjárás ikon-1°

Die Presse: El kéne gondolkodni Magyarország NATO-tagságának felfüggesztésén

Ahogy már megszokhattuk, a német lap ismét hazánkról fest pokoli képet. Ugyanakkor a Die Presse vendégszerzői szerint az orosz hadsereg „inkább egy hordára emlékeztet, semmint korszerű fegyveres erőre”.

„Ha a NATO felkínálná az orbáni Magyarországot Moszkvának, a magyar vezető kutyaszorítóba kerülne: választania kellene Moszkva és a katonai szervezet között” – olvasható a berlini Global Ideas Center virtuális nonprofit munkatársainak Die Pressében megjelent írásában.

„Az orosz elnök két éve úgyis ultimátumban követelte, hogy az Észak-Atlanti Szövetség váljon meg az 1997 után csatlakozott országoktól, így be kellene dobni, hogy Magyarország lépjen ki a szervezetből” – fogalmazott az összeállításban az agytröszt igazgatója, az intézet The Globalist című lapjának felelős szerkesztője.

Stephan Götz-Richter és Alexei Bayer úgy véli, „teljesen reménytelen a megegyezés” Ukrajna és Oroszország között, mert a két ország álláspontja messze esik egymástól. Függetlenül attól, hogy az orosz hadsereg teljesen leszerepelt, mert kiderült, hogy az irányítása csapnivaló, fegyverzete rossz és „inkább egy hordára emlékeztet, semmint korszerű fegyveres erőre” – írták az elemzők.

„Orbán Viktor tetteivel egy mini-Putyinra emlékeztet”

Hozzátették, hogy amit „Moszkva diplomáciai úton próbál elérni, az nem más, mint hogy teljesen kiszolgáltatottá, illetve védtelenné tegye Kijevet egy újabb invázió esetére. Ezzel együtt a katonai szövetségnek fel kellene ajánlania, hogy kivonul magyar területről. Hiszen tetteivel Orbán Viktor már jó ideje egy mini-Putyinra emlékeztet”.

Richter és Bayer arra is kitértek a cikkben, hogyha „a NATO felkínálná az orbáni Magyarországot Moszkvának, a magyar vezetőnek választani kellene aközött, hogy inkább Putyin cimborája lesz-e, avagy kitart a katonai szervezet mellett.

 Azaz lelepleződne, így remélhetőleg észhez tér és visszatér a Nyugathoz. Ám ha nem, akkor a magyar választóknak azonnal el kell küldeniük a pokolba” – áll a Die Presse vendégkommentárjában.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató