2023. november 30. - Andor, András
EUR : 376.37
USD : 346.82
Időjárás ikon10°

Migránsok között tört ki tűzharc a szabadkai Lidl parkolójában, egyiküket meglőtték

Illegális bevándorlók között alakult ki lövöldözés a szabadkai Lidl parkolójában – erről elsőként a Pannon RTV számolt be. A vajdasági tévé információi szerint péntek este 18:30 körül tört ki tűzharc a városközponttól néhány száz méterre található áruház parkolójában 4-5 bevándorló között.A Srpski Telegraf bulvárlap információi szerint a helyszínen korábban is gyakran gyűltek össze bevándorlók egymással, péntek este pedig két ember konfliktusa fajulhatott fegyveres harccá.

Szemtanúk szerint 4-5 lövés dördülhetett el, az érintettek egyike azonban lövést kapott és összeesett – mire a többiek szétszéledtek. A sérültet később kórházba szállították, a többieket közül két bevándorlót vezettek el a kiérkező rendőrök.

A szabadkai rendőrség a Blic bulvárlapnak megerősítette, hogy lövöldözés tört ki a Lidlnél, egy sérültet pedig kórházba szállítottak. A lapok további értesüléseit viszont a folyamatban lévő vizsgálat miatt nem kommentálták.

A nyugat-balkáni útvonalon érkező bevándorlók egyik fontos állomása lett az utóbbi években a Vajdaság, ami miatt egyre nőtt a feszültség is. Tavaly nyáron is lövöldözésekről számoltak be több településen is a régióban, a Deutsche Wellének pedig a szabadkaiak azt mondták: városukból mára gyakorlatilag menekülttábor lett.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató