2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Tucker Carlson: a média sokkal szabadabb Magyarországon, mint az Egyesült Államokban

“Ha Magyarországra gondolok, a józan ész jut eszembe. Ilyen volt az Egyesült Államok a 80-as években” – emelte ki Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiség, aki Szánthó Miklóssal, az Alapjogokért Központ főigazgatójával beszélgetett többek között fake news-ról és a jobboldali hálózatosodásról.

Sürgősen szükség van a konzervatívok nemzetközi szintű összefogására. De igaz az is, hogy amíg a baloldalnak a vérében van ez az internacionalizmus, addig a konzervatívok nem képesek nemzetközi szinten együttműködni – vetette fel Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója Tucker Carlsonnak.

Az ismert amerikai médiaszakember szerint ez azért van, mert a konzervatívok értelemszerűen jobban foglalkoznak Istennel, a családdal mint a politikai szerveződéssel. Kiemelte: ugyanakkor fontos megtörni azt a téves hiedelmet, hogy a neoliberalizmusnak hatalmas választói bázisa lenne.

Szavai szerint a Nyugatot irányító emberek aggodalmai teljesen elváltak a Nyugaton élők aggodalmaitól.

Tucker Carlson úgy véli, hogy a neoliberális projekt eleve antidemokratikus és hierarchikus. Egy kis csoport mondja el a többieknek, hogy mi legyen a prioritásuk, és ha kell, erőszakot alkalmaznak, hogy az akaratuk érvényesüljön – fogalmazott, majd emlékeztetett egy közvélemény-kutatásra, melyből kiderült, hogy az Egyesült Államokban a többség nem támogatja az Oroszország elleni ukrajnai háború elhúzódását. Ennek ellenére a vezetőiknek mégis megengedik, hogy úgy tegyenek, mintha a népakaratból cselekednének ebben a kérdésben.

Ha Magyarországra gondolok, a józan ész jut eszembe. Ilyen volt az Egyesült Államok a 80-as években, ahol felnőttem – mondta Carlson, hozzátéve: egy olyan országban nőtt fel, amely akkor még jobban reagált a választók aggályaira, és volt némi józan esze.

A beszélgetésben kiemelte azt is, hogy meggyőződése szerint a média itt sokkal szabadabb, mint az Egyesült Államokban.

 – Nem fizetnek nekem, hogy ezt mondjam Magyarországról. De amit itt tapasztaltam, egyáltalán nem hasonlít arra a képre, amelyet amerikai médiában  bemutatnak, valójában nagyon távol áll az a valóságtól.  Ez azért van, mert utálják Magyarországot, de nem azért, mert jobboldali, hanem mert kereszténynek vallja magát – vélekedett.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg az Alapjogokért Központ youtube-csatornáján:




Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató