2023. december 11. - Árpád
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

„Meg kell valósítanunk a liberálisok rémálmát”

Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ főigazgatója a lengyelországi Karpaczban zajló Gazdasági Fórumon beszélt Európa jelenlegi helyzetéről.

Brüsszel föderalista törekvéseit a birodalmi logika jellemzi, az Európai Unió országainak ezért a szuverenista magyar utat kellene követniük – hangsúlyozta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a lengyelországi Karpaczban zajló Gazdasági Fórumon.

Az Alapjogokért Központ pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az Európa jövőjéről szóló kerekasztal-beszélgetésen Szánthó Miklós a jövő évi EP-választások kapcsán úgy vélte, az tisztán meg fogja mutatni, hogy a 21. századi politika új törésvonala föderalisták és szuverenisták között húzódik.

"Előbbi ki akarja szervezni a tagállami döntéshozatalt Brüsszelbe, utóbbiak viszont a szerződésekben rögzített hatásköreikért küzdenek; ezért a konzervatívoknak meg kell valósítaniuk a liberálisok rémálmát: a nemzeti erők nemzetközi összefogását”, amelyben a magyar, a lengyel és az olasz jobboldalra kiemelt szerep hárul

– fejtette ki az Alapjogokért Központ vezetője.

A kontinens jelenlegi helyzetéről azt mondta, az ideológiai és geopolitikai problémák valójában összefüggnek. Európa ma még gazdag, de már gyenge, miközben elveszíti a lelkét: jóléte a történelmi múltjából fakad, miközben épp hagyományait, kultúráját igyekszik megtagadni a politikai korrektség, az eltörléskultúra és a woke jegyében – tette hozzá.

"Márpedig aki elfelejti múltját, az újra és újra megismétli annak hibáit”– utalt az uniós és liberális elit téves geopolitikai helyzetértékelésére az ukrajnai háború kapcsán.

Arra a kérdésre, hogy mi lehet a sikeres stratégia „Európa lelkének megmentésére”, úgy válaszolt: „nem szabad a liberálisok szabályai szerint játszani”, meg kell nézni a magyar példát, amely szembe megy a liberális fősodorral, ha meg kell védeni a nemzeti identitást, állami szuverenitást, a határokat, a családot vagy a gyermekeket.

A magyar jobboldal sikere frusztrálja is Brüsszelt, a választók viszont értékelik ezt a politikát, melyet a négyszer egymás után elért kétharmados győzelem mutat. „Bátornak és demokratának kell lenni, ennyi az egész” – jelentette ki Szánthó Miklós a közlemény szerint.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató