2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Hollik István: miközben Brüsszel a baloldalt kifizeti, nem adja oda a magyar családoknak, pedagógusoknak és vállalkozásoknak járó pénzt

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Brüsszelből finanszírozzák a magyar baloldal kampányát a jövő évi önkormányzati és európai parlamenti választásra – Hollik István erről a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában beszélt.

A kormánypárti politikus arra hivatkozott: az elmúlt időszakban ugyan voltak hírek a “Soros-hálózat” átalakulásáról, de valójában továbbra is aktívak akarnak maradni Kelet-Európában. Ugyanakkor mivel jó kapcsolatokat ápolnak a brüsszeli bürokratákkal, sikerült elérniük, hogy ezeket a beavatkozási kísérleteket, most már “Brüsszellel finanszíroztatják meg”.

Hollik István azt mondta, hogy négymilliárd forintos keretösszegről van szó és első körben 500 millió forintot juttattak baloldali szervezetekhez.

RÁJUK ÍRTÁK A PÁLYÁZATOT?

Az pedig “külön érdekes”, hogy a közvetlen brüsszeli forrást elnyerők mindegyikét korábban a Soros-hálózat finanszírozta. Nagyon úgy néz ki a dolog, mintha pont ezeknek a szervezeteknek írták volna ki ezeket a brüsszeli pályázatokat – jegyezte meg. A Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: “senki nem gondolhatja komolyan”, hogy ez nincsen szoros összefüggésben azzal, hogy a jövő évben önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek.

Valójában az a helyzet, hogy Brüsszel már most így, előre finanszírozza a magyar baloldal kampányát

– jelentette ki.

Szerinte ez abból is látható, hogy sok olyan szervezet nyert most támogatást, amely baloldali médiumokat, apróbb portálokat működtet vidéken, például a debreceni önkormányzatot támadó portál is kapott ilyen típusú támogatásokat.

 

HOL VAN AZ UNIÓS PÉNZÜNK?

Hollik István felháborítónak nevezte, hogy míg Brüsszel – visszaélve a hatalmával – nem fizeti ki például a tanárok béremeléséhez szükséges forrásokat, nem adja oda a magyar családoknak és a magyar vállalkozásoknak járó uniós forrásokat, addig a baloldalt kifizeti. “Merjük remélni”, hogy a Magyarországnak járó uniós pénz “még megvan és nem költötték másra” – jegyezte meg a politikus.

Hangsúlyozta: ez nem könyöradomány, hiszen amikor beléptünk az Európai Unióba, a nagy, erős, tőkével jobban ellátott nyugati vállalatok előtt megnyitottuk a magyar piacot és ezért cserébe az EU azt vállalta, hogy Magyarország fejlődését segíti a fejlesztési forrásokkal. Ezt a megállapodást rúgta fel Brüsszel, ezeket a pénzeket visszatartja, viszont a baloldalt finanszírozza – mondta a kormánypárti politikus a rádióműsorban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató