2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Kizuhant az ablakon a szlovák maffiagyilkosság koronatanúja

Agysérülést szenvedett Tóth Róbert, Miroslav Sýkora pozsonyi maffiavezér gyilkossági perének koronatanúja, miután kizuhant egy párkányi lakóház negyedik emeletéről – értesült a Markíza.

A megdöbbentő esetről videofelvétel is készült, amelyen látszik, hogy a férfi az ablakból lóg, a környékbeliek pedig magyarul kiabálnak neki, hogy másszon vissza. A férfi azonban végül kiesett az ablakon, mentők vitték kórházba, ahol többek közt bordatörést és agysérülést állapítottak meg.

Az érsekújvári kórház orvosa szerint Tóth ugyan túl van az életveszélyen, állapota továbbra is kritikus, jelenleg gépek tartják életben, és nagy eséllyel már sosem fog teljesen felépülni. A férfi szervezetében kokaint mutattak ki, a rendőrök pedig kizárták az idegenkezűséget, a lakás ugyanis belülről két zárral volt bezárva.

Tóth kiemelt szerepet játszott Szlovákia történetének egyik legnagyobb maffiaperében, amely a pozsonyi alvilág feje, Miroslav Sýkora meggyilkolása ügyében indult.

A maffiavezért 1997. február 7-én lőtték agyon egy pozsonyi szálloda parkolójában, a gyilkossággal többek közt a nyitrai alvilág fejét, Ľuboš Ferust gyanúsították meg. Tóth koronatanú volt az ügyben, mivel vallomása szerint ő is ott volt a gyilkosságnál. 2023 márciusában mind a négy vádlottat, akik ellen vallott – köztük Ferust is – első fokon felmentették a gyilkosság vádja alól.

Tóth több más alvilági vezető ellen is kiállt a bíróságon, ráadásul ő maga is érintett volt több ügyben: egykori partnere, Norbert Kosťov például azt állította, hogy a jelenlétében Tóth megfojtott egy férfit, feldarabolta, és betonba öntötte, a mai napig nincsenek meg a maradványai, ebben az ügyben jelenleg is nyomoznak. Tóth éppen Kosťov nevét emlegette, mielőtt kizuhant az ablakon: azt állította, hogy látta őt lent. Mindez azért sem lehetséges, mert a férfi jelenleg egy magyarországi börtönben tölti büntetését.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató