2023. november 30. - Andor, András
EUR : 376.37
USD : 346.82
Időjárás ikon10°

Medvegyev: az amerikaiak elérhetik, hogy atom- vagy biológiai fegyverrel támadják meg őket

Az Egyesült Államok egyetemes arcátlanságával arra ösztönözhet valakit, hogy nagyszabású terrortámadást indítson vagy atomfegyvert vessen be ellene – írta Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese a Telegram-csatornáján vasárnap, egy nappal a 2001. szeptember 11-i terrortámadás évfordulója előtt.

“Úgy tűnik, mindenki hozzászokott a nyugati országok és különösen az Egyesült Államok pimaszságához és undorító önimádatához. A saját igazukba és kizárólagosságukba vetett közönyös hitükhöz. Az egyetemes arcátlanságukhoz minden kérdésben. Legyen az akár békés, akár katonai” – írta Medvegyev, emlékeztetve Madeleine Albright néhai amerikai külügyminiszter szavaira arról, hogy Amerikának jogában áll erőt alkalmazni.

A korábbi orosz elnök és kormányfő úgy fogalmazott, nem akarja “megátkozni” az amerikaiakat, de elérhetik, hogy terroristák ismét végrehajtsanak ellenük egy támadást 2001. szeptember 11. stílusában, viszont már atom- vagy biológiai fegyverrel.

“VAGY AMI MÉG ROSSZABB: VALAKINEK AZ ATOMHATALMAK VEZETŐI KÖZÜL FELMONDJÁK AZ IDEGEI A SZOLGÁLATOT, ÉS ÉRZELMI ALAPON ÚGY DÖNT, HOGY TÖMEGPUSZTÍTÓ FEGYVEREKET VET BE. ANNÁL IS INKÁBB, MERT A FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ NUKLEÁRIS KLUB JELENTŐS RÉSZÉT SEMMILYEN KÖTELEZETTSÉG NEM KÖTI” – hangoztatta.

“És akkor ennyi. Kampec. Már csak az marad, hogy pénzt gyűjtsenek egy új emlékműre a Ground Zero szomszédságában. A jobbik esetben. A rosszabban pedig – egyszerűen koszorúkat eresztenek a vízre…” – tette hozzá Medvegyev.

Az amerikaiak arcátlansága a politikus szerint egyebek mellett abban nyilvánul meg, hogy Oroszország és a vele baráti országok ellen jogellenes szankciókat léptetnek életbe, miközben a nyugati vagyont érinthetetlennek nyilvánítják; hogy a Nyugat bármilyen fegyvert szállít Oroszország ellenségeinek, de Oroszország barátainak tilos fegyvert szállítani; hogy az Egyesült Államok világszerte elrabolja különböző országok állampolgárait, de az amerikaiakhoz nem szabad hozzányúlni, “még akkor sem, ha mesterkémek, elvonási tünetekben reszkető drogfüggők vagy a szájuk sarkában nyáladzó pedofilok”.

“ÉS EZ MINDENBEN ÍGY VAN” – vélekedett Medvegyev.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató