2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Autós üldözés volt a Városligetben, egy 18 éves BMW-s sofőr próbált menekülni

Az igazoltatás elől lógott meg az a sofőr, aki miatt hajtóvadászat indult vasárnap délután a Városligetben.

A Blikk egyik munkatársuk közlésére hivatkozva arról írt, hogy a fekete BMW a Magyar Zene Háza irányából az Olof Palme sétányon száguldott autójával a Stefánia út és az Ajtósi Dürer Sor sarka felé azon az úton, amelyet csak gyalogosok használhatnak, ennek megfelelően tele volt sétálókkal, családokkal, biciklisekkel, akiknek félre kellett ugrania az autó elől.

A BMW nem lassított sem az emberek láttán, sem akkor, amikor a szirénázó rendőrök az útjába eredtek. Az RTL ugyancsak egy munkatársuk alapján arról írt, hogy a hajszába egy golfkocsis rendőr és egy civil is bekapcsolódott. A sofőr végül kiugrott az autóból és gyalog menekült, a rendőrök néhány percen belül elfogták.

A tévécsatorna megkeresésére a BRFK annyit közölt, hogy az autó sofőrjét a Hősök terénél akarták igazoltatni, ám a rendőrségi felszólításnak nem tett eleget, és behajtott a Városliget területére.

„A szabálytalanul közlekedő autó követésébe több rendőri egység is bekapcsolódott. A kocsi a Városligeten keresztül nagy sebességgel balesetveszélyesen közlekedett, végül a XIV. kerület Ajtósi Dürer sor és a Stefánia út kereszteződésénél megállt. A sofőr ekkor a járműből kiszállt, és gyalog menekült tovább, akit az egyenruhások azonnal elfogtak. A követés során személyi sérülés nem történt”

– idézi az RTL a rendőrségi közleményt.

Az autóban tinédzserek utaztak, a 18 sofőr mellett két tizenéves ült még a kocsiban, őket a XIV. kerületi Rendőrkapitányságra vitték, elszámoltatásuk folyamatban van.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató