2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Jogerős: Márki-Zay korrupciós botrányba keveredett

A törvényeket megkerülve szervezte ki a több száz millió forintos buszbizniszt a saját kampányfuvarosának Márki-Zay Péter, a korrupciós esetet jogerős bírósági ítélet is kimondta.

A személyszállítási szolgáltatásokról szóló magyarországi törvényt és a vonatkozó európai uniós rendeletet is több ponton megsértette a Márki-Zay Péter vezette hódmezővásárhelyi önkormányzat, amikor 2020-ban a Jovány Busz Kft.-nek szervezte ki a helyi tömegközlekedést, erről a polgármesternek már papírja is van, miután a Szegedi Törvényszék jogerős bírósági ítéletében kimondta a korrupció tényét.

A Promenád.hu beszámolója szerint 

Márki-Zay a saját kampányfuvarosának játszotta ki az egyébként éves szinten 100-150 milliós üzletet. A lap birtokába jutott dokumentum szerint a bíróság azt is kimondta, a polgármesternek nem volt jogalapja ahhoz, hogy ily módon rúgja fel a Volánbusz Zrt. állami társasággal kötött megállapodást a szolgáltatás ellátásáról.

A portál felidézte, a bírósági pert 2020-ban indította a város által kiírt pályázatra jelentkező VIP Travel Kft. Azt sérelmezték, hogy jogsértés érte őket Márki-Zayék részéről akkor, amikor a Jovány Busz Kft.-nek adták oda a munkát. Mint írták, a hivatalosan is megállapított korrupció sokba fog kerülni a vásárhelyi adófizetőknek, mert a jogerős döntéssel a zsebében a vállalkozás kártérítési eljárást indíthat az önkormányzat ellen.

(Magyar Nemzet)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató