2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Toroczkai Lászlónak is levelet írt L. L. Junior

Orbán Viktor miniszterelnök után Toroczkai Lászlónak, a Mi Hazánk pártelnökének is levelet írt L. L Junior, cigány származású rapper.

Mint fogalmazott, „a miniszterelnöknek néhány napja megküldött nyílt levelem akkor lesz teljes, ha a nyilvánosság előtt fordulok hozzád is, aki érdemi alakítója vagy a jelenkor legfontosabb társadalmi feszültségét kiváltó politikai történéseknek”.  „De amíg a kormányfőt arra kérem, hogy a nemzet egésze érdekében cselekedjen, tőled azt kérem, tegyél azért, hogy a Téged követők, a veled szimpatizálók is értsék, 

mennyire fontos ügyben kell mindannyiunknak a gyűlölködés helyett a megértés és az együttműködés irányába mozdulnunk”

– húzta alá.

L. L. Junior többek között azt kérte Toroczkaitól, hogy „soha ne ítélj meg egyetlen embert sem ebben az országban és ebben a világban csakis az alapján, hogy ki volt a dédapja, kik a szülei, ki a testvére, vagy, hogy éppen mit csinált a fia”. 

Ezután azt a kijelentést tette, hogy 

„szeretném, ha tudnád, sok mindenben hasonlóan gondolkodunk. Én is azt gondolom, hogy mi, romák vagyunk ennek az országnak az egyik legnagyobb problémája. 

Sokan vagyunk alulképzettek, sokan dolgozunk a legkevésbé megbecsült munkahelyeken, sokan szorulunk az állam és a helyi település támogatására. De a problémákra egy modern világban és egy modern demokráciában megoldásokat keresnek az emberek és az emberek által megválasztott döntéshozók” – sorolta.

Párbeszédre van szükség

Majd leszögezte: „elcsépeltnek hangozhat, hogy mindenekelőtt párbeszéd kell, de valóban erre van most a leginkább szükség”. 

Az előadó gondolatait azzal zárta, hogy „azt kérem tőled is, amit a miniszterelnöktől: ha felelős hazafi vagy, első lépésként segíts abban, hogy a cigánybűnözés és a cigány bűnöző szavakat nem engedjük a közbeszédbe. És kérlek, 

ne engedd az erőszakot idéző vonulásokat a cigány sorokon a jövőben. 

Én pedig vállalom, hogy ha valóban releváns kérdéseket lehetne megvitatni a jelenkor hátrányos helyzetű fiataljai kapcsán (drog, erőszak, jövőkép nélküliség, oktatás fontossága, tudatosabb családtervezés), akkor azoknak örömmel leszek magam is a részese. Mert bár ahogyan az elején is írtam, a gyermekeink és unokáink nem tehetnek arról, hogy mi kik vagyunk és miként élünk, én nagyon szeretném, ha büszkék lehetnének majd ránk. De ahhoz rengeteg feladatunk van. Akár közösen, és nagyon sokakat másokat bevonva is” – írta L. L. Junior.

L. L. Junior nyílt levelét teljes terjedelmében alább olvashatják:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató