2023. december 08. -
EUR : 380.77
USD : 353.22
Időjárás ikon

Száz agresszívan viselkedő migráns próbált meg felszállni egy vonatra Horvátországban

Száz agresszívan viselkedő migráns próbált meg felszállni a hétvégén a Split-Zágráb vonalon közlekedő vonatra a boszniai határhoz közeli Plaski állomáson, az utasok segítségével szállították le őket a szerelvényről - közölte hétfőn a Jutarnji List című horvát napilap. A hírt a Horvát Vasutak (HZ) vállalat is megerősítette.

A Splitből Zágrábba közlekedő vonat hetven utassal a fedélzetén szombaton este 18 óra 55 perckor ért a Plaski megállóhoz. Már az állomáshoz érve száz migráns futott a vonat után, és miután kinyíltak az ajtók, több tucatnyian fel is szálltak, kiabáltak és föl-le futkároztak a szerelvényen, nagyon agresszíven viselkedtek. Erre reagált a jegykezelő, a mozdonyvezető és az utasok, akiknek sikerült a csoportot lezavarnia a vonatról - írta a lap.

Az újság úgy tudja: a migránsok nem támadtak rá az utasokra, és nem sérült meg senki. Azt nem lehet tudni, hogy az illegális bevándorlóknak volt-e érvényes jegyük. A Plaski állomáson ugyanis nincs pénztár, a jegyet csak online vagy a vonaton lehetett megvenni - tették hozzá.

A HZ hangsúlyozta: a migránsok rendszeres utasaik, és eddig nem történt velük kapcsolatos incidens. Az esetről értesítették az illetékes rendőrkapitányságot, az üggyel kapcsolatban azonban a hatóságok eddig nem közöltek hivatalos információt.

Horvátországra egyre nagyobb migrációs nyomás nehezedik, a múlt héten mindössze egy éjszaka alatt közel hatszáz migránst tartóztattak fel a hatóságok. A migránsok főként Szerbián és Montenegrón keresztül érkeznek Bosznia-Hercegovinába, onnan Horvátországba, majd Szlovéniába folytatják útjukat, ahonnan Nyugat-Európába szeretnének eljutni.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató