2024. február 28. - Elemér
EUR : 389.02
USD : 358.44
Időjárás ikon15°10°

Volner János visszatér: Huxit!

Kedves barátaim, mint arról már korábban olvasni lehetett, azt a megtisztelő lehetőséget kaptam a külügyminiszter úrtól, hogy – sokéves külkereskedelmi gyakorlattal a hátam mögött – külgazdasági attaséként lépjek hazánk szolgálatába. A lehetőség roppant inspiráló, hiszen Szijjártó Péter és csapata hatalmas beruházások egész sorát hozza Magyarországra, Szingapúr pedig a világ egyik legnagyobb üzleti központja.

Ennyire pezsgő környezetben gazdasági diplomatának lenni valóságos álom!

Hosszú vívódás után azonban mégis másképp döntöttem.

Pártelnökként én vállaltam fel a 2022-es választások után a Huxit ügyének a képviseletét, így egyszerűen nem tehetem meg, hogy egy álomállás miatt hátat fordítok neki. Hiába bíztam abban, hogy a politikától való távolmaradásom után a Fidesz és a Mi Hazánk rárajtol a másfél milliós szavazói támogatottsággal bíró témára, nem így lett. A Fidesz továbbra is ragaszkodik hazánk uniós tagságához, Orbán Viktor még mindig megpróbálja menteni az Európai Uniót. A Mi Hazánk teszetoszaságát végképp nem értem, hiszen egy nemzeti-radikális pártnak kifejezetten jól állna a Huxit ügyének bátor képviselete.

Nincs más lehetőségem, ismét csatasorba állok! Meg kell értetnünk a magyar társadalom EU-párti többségével, hogy az Unióból való kilépés nem jelenti a vámhatárok újbóli létrejöttét, hiszen az Európai Szabadkereskedelmi Társulás (EFTA) tagjaként ugyanúgy részei maradhatunk a közös piacnak, mint más, szintén nem EU-tagállamok (Norvégia, Svájc, Izland, Liechtenstein). Huxit, azaz az Európai Unióból való kilépésünk esetén – a liberális propaganda ellenére - utazási korlátozásoktól sem kell tartanunk, hiszen a Schengeni övezethez való tartozásnak nem előfeltétele az uniós tagság. Meg kell szabadulnunk a nemzeti szuverenitásunkat fenyegető Európai Uniótól, el kell utasítanunk az amerikai érdekeknek alárendelt Európai Egyesült Államok vízióját. Magyarország függetlenségéért vérüket adták az őseink, mi sem tehetjük meg, hogy az Európát pusztító brüsszeli bürokraták kezébe helyezzük a sorsunkat!

Nem véletlenül nevezett Orbán Viktor – számomra megtisztelő módon – a Jobbik utolsó mohikánjának. Én továbbra is a Jobbik 20 évvel ezelőtti Alapító nyilatkozatának szellemében politizálok - utolsó mohikánként.

Ennek alapján:

„Elfogadhatatlan számunkra az az uniós tagság, amely nemzeti függetlenségünk végzetes megcsonkításával jár!”

A 20 évvel ezelőtti Alapítói nyilatkozat elsődleges feladatunknak jelölte meg a posztkommunista pártok és a velük összeforrt szélsőséges liberálisok elleni küzdelmet. 2018-tól 2022-ig sokat tettem ennek érdekében: az árulóvá lett Jobbik támogatottsága 20 százalékról 2-re csökkent, a baloldali összefogás pedig történelmi vereséget szenvedett. Folytatjuk!- írta Volner János a Facebookon.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató