2024. május 11. - Ferenc
EUR : 387.78
USD : 359.69
Időjárás ikon22°14°

"Civilizált módon fogunk válaszolni" - Zelenszkij ismét megfenyegette Magyarországot

Volodimir Zelenszkij “civilizált válasszal” fenyegette meg azokat az országokat, amelyek az Európai Bizottság döntését megkerülve megtiltották az ukrán gabona behozatalát.

Zelenszkij Telegram-csatornáján köszönetet mondott Ursula von der Leyen EB-elnöknek az ukrán mezőgazdasági termékek EU-ba történő behozatalára vonatkozó korlátozások feloldásáról szóló döntésért, és azt a “valódi egység és bizalom” példájának nevezte.

SZERINTE “MOST FONTOS, HOGY AZ EURÓPAI EGYSÉG KÉTOLDALÚ SZINTEN IS MŰKÖDJÖN”. “ÉS HA (A SZOMSZÉDOK – A SZERK.) DÖNTÉSEI SÉRTIK AZ UNIÓS JOGOT, UKRAJNA CIVILIZÁLT MÓDON FOG VÁLASZOLNI” – FENYEGETŐZÖTT ZELENSZKIJ.

Az Európai Bizottság korábban úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg az unió több határ menti országára az ukrán mezőgazdasági termékek importjára vonatkozó korlátozásokat, de kötelezte Kijevet, hogy vezessen be intézkedéseket az export ellenőrzésére.

Lengyelország, Szlovákia és Magyarország azonban szeptember 16-tól egyoldalúan meghosszabbította az ukrán gabona behozatali tilalmát. Budapest ugyanakkor 24 árutípus Ukrajnából történő behozatalát tiltotta meg.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató