2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Új terrortámadással fenyegeti az al-Kaida Franciaországot és Svédországot

A terrorszervezet Franciaország mellett Svédországot is fenyegeti, két olyan országot, amelyet az iszlám "ellenségének" tart.



Az Al-Kaida az Arab-félszigeten (AQPA) nevű csoport a Sada al-Malahim című magazinjának és propagandaeszközének legújabb számában terrortámadásokkal fenyegeti Európát, különösen Svédországot és Franciaországot - jelentette pénteken a Le Figaro.

"Most már világosan látszik, hogy Svédország úgy döntött, hogy az Európai Unió országai közül az iszlám és a muszlimok elleni háborúban az élre áll, Franciaországgal, Dániával és másokkal versengve az első helyért az Isten és az ő küldötte elleni versenyben" - állítja a terrorszervezet, utalva a Korán skandináv országban történt meggyalázására.

A két síró rendőr előtt álló, puskával felfegyverzett, csuklyát viselő férfival illusztrált kiadvány még konkrétabban fogalmaz a terrorcsoport által esetlegesen végrehajtandó támadásokról:

"Svédország, Franciaország és más országok, amelyek Isten ellen harcolnak (...) nem csak üres szavakat értenek. Nem értik a párbeszéd és a kommunikáció nyelvét (...). Nem fogják megérteni és nem fognak odafigyelni, amíg nem hallanak olyan híreket, mint például a svéd nagykövetség földig rombolása egy heves robbanást követően, vagy egy párizsi minisztérium elleni fegyveres támadás"

- írja az al-Kaida.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató