2023. szeptember 29. - Mihály
EUR : 393.07
USD : 373.75
Időjárás ikon26°15°

A Balatonba fulladt egy férfi Ábrahámhegynél

Szombaton, a kora délutáni órákban eltűnt a Balatonban egy idős férfi. Felkutatásába a helyszínen tartózkodó strandolók is bekapcsolódtak, de csak alkonyat után vált bizonyossá, hogy tragédia történt.

A riasztást követően a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának keresőhajója Révfülöpről azonnal a helyszínre érkezett, és megkezdte a kutatást a parttól mért 100 méteres sávban, és a strandolók segítségével csatárláncban a sekélyebb területeket is átfésülték – eredménytelenül.

Bagyó Sándor a vízimentők vezetője arról tájékoztott, hogy végül

ALKONYAT UTÁN A VÍZ ALATT, HOLTAN TALÁLTAK RÁ A FÉRFIRE A STRAND VÍZTERÜLETÉNEK HATÁRÁT JELZŐ BÓJÁK KÖZELÉBEN. MUNKÁJUKAT NEHEZÍTETTE, HOGY SENKI NEM LÁTTA AZ ESETET, ÍGY FELTÉTELEZÉS ALAPJÁN VÉGEZTÉK A KERESÉST ULTRAHANGOS KÉZI SZONÁRRAL, ILLETVE A MENTŐHAJÓBA ÉPÍTETT SZONÁR SEGÍTSÉGÉVEL.


Ezek a berendezések abban az esetben tudnak gyors és pontos adatokkal szolgálni, amennyiben a víz alatti területeket nem nőtte be sűrűn hínár. Ebben az esetben azonban hínáros volt a meder, ezért tartott több órán keresztül a vizsgálat. Kora este egy másik kutatóhajó is a helyszínre érkezett, ez talált rá a holttestre.

Bár volt a helyszínen búvár, a vízmélység itt nem indokolta, hogy a holttestet ő hozza a felszínre, egy bukófordulós szabadmerüléssel emelte ki a szolgálat egyik munkatársa.


A fürdőzők, illetve a hozzátartozók miatt sem maradhat a helyszín „bizonytalan terület”, nem lehet az érintetteket napokig bizonytalanságban tartani – indokolta Bagyó Sándor a folyamatos keresést.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság jelezte, hogy az eset kapcsán idegenkezűség nem merült fel, a baleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálják.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató