2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Szállodai szervízdíj bevezetését kéri a kormánytól a szállodák szövetsége

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége konkrét kéréssel fordult a kormány felé: a terv szerint 2-4 százalékos szállodai szervízdíj bevezetését kérték, mondta el Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a VG podcastjében.

Az éttermi 10-15%-os szervízdíjnál kisebb 2-4%-os szállodai szervízdíjból a szállodai dolgozók teljes körét tudnák forgalomarányosan többletjövedelemhez juttatni

- mondta Flesch.

Ez segíthetne a munkaerőhiányos helyzetben, a dolgozókat motiválná, az ágazatot elhagyó munkaerőt pedig segítene visszacsábítani, tette hozzá az elnök.

A szállodaszövetség a szállodai szervízdíjért már évekkel korábban is lobbizott, most azonban eggyel előrébb léptek a kérdésben.

Flesch arról beszélt, hogy

Budapest turizmusa szárnyal, de a magas költségek miatt az üzemi eredmény kisebb, mint a járványt megelőző években volt.

A főváros turizmusának 90%-át külföldiek adják, ehhez a vendégkörhöz igazítanák az áremelést is. A belföldi vendégek esetében azonban Flesch szerint: "elérkeztünk egy olyan határra, ahol nehéz többet fizettetni a magyar vendéggel.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató