2024. április 12. - Gyula
EUR : 390.76
USD : 363.8
Időjárás ikon23°11°

Kövér László: Nyugaton szinte már nincsenek európai értékek

Az Országgyűlés elnöke szerint azt látni, hogy Nyugaton szinte már nincsenek európai értékek, pedig – mint fogalmazott – Európa, attól Európa, hogy keresztény – olvasható a Hír Tv oldalán.

Ha európa nem keresztény, akkor nincs Európa (...) Európa szellemi értelemben megszűnik létezni

 – folytatta Kövér László.

 Úgy véli, a keresztény értékeket „ki akarják lúgozni” és a helyére tömködni valamit, hogy az emberek azt gondolják, van valami annál is felsőbbrendűbb, mint amiben eddig éltek.

„Ez volt a komcsiknak is a kísérlete, az megbukott, ez is meg fog bukni”

– mondta.

Bayer Zsolt azon felvetésére, hogy például a német társadalom döntő többsége teljesen mást gondol és érez, mint a politikai elitje és sajtója, Kövér László elmondta, ott szerinte morális és lelki terror van, ami néha egzisztenciális következményekkel is jár.A politikus undorítónak és hányingerkeltőnek nevezte, hogy Magyarországot nevezik nyugatról diktatúrának, 

„miközben mindenkit szabadon lehet pocskondiázni, aki a kormány oldalán áll”

 majd elmondta, képmutatás, hogy 

„Magyarországot a sajtó sokszínűségének hiányával vádolják Németországban, ahol a sokszínű sajtó 80 százalékát zöld szavazók írják”.

A Svédországban iskolai tananyagként bemutatott, Magyarországot gyalázó videóval kapcsolatban az Országgyűlés elnöke kijelentette: olyan szövetségesre nincsen szükségünk, amit ez a film tükröz.

Azt gondolom, hogy egy olyan szövetségesre nekünk nincsen szükségünk, amelyiknek az a véleménye rólunk, meg a mi hazaszeretetünkről, amit ez a kis film tükröz. Tehát mit keresünk mi egy szövetségben? Tehát valaki nincs a helyén - tette hozzá Kövér László.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató