2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Szijjártó Péter a héten találkozik Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter közölte, hogy a hét második felében az ENSZ-közgyűlés alkalmával találkozni kíván Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel New Yorkban, és azt tanácsolta nyugat-európai kollégáinak, hogy ugyanezt tegyék.

Elmondta, hogy a közgyűlés napirendjén a Száheli-övezet és az ukrajnai helyzet lesz. Közölte, hogy a kollégái nyilvánvalóan el fogják mondani, hogy ne találkozzanak az orosz diplomatákkal a közgyűlés során.

Én azt gondolom, hogy ez egy rossz irány, mert az ENSZ-t azért hozták létre, hogy az egymással szemben álló felek is tárgyalhassanak

– tette hozzá.

“Úgy gondolom, hogy ha az EU okos lenne, megpróbálná kihasználni az ENSZ-közgyűlés hetét, és olyan párbeszédet folytatni, amely lehetővé teszi a szemben álló országok közötti kommunikációt. Én magam részéről természetesen találkozni fogok a kollégámmal, az orosz külügyminiszterrel. A tervek szerint a hét második felében. És úgy gondolom, hogy az lenne a helyes, ha minél több nyugat-európai kollégám is így tenne” – mondta Szijjártó Péter a Facebookon közzétett videóüzenetében.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató