2023. december 10. - Judit
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Bródy: amíg nem hangzik el a dalom a rádióban, addig diktatúrában élünk

„Amíg az állami rádióban nem hangzik el ez a dal, vagy amíg Pintér Béla nem kap Kossuth-díjat, nem nagyon beszélhetünk demokráciáról” – jelentette ki a dalszövegíró a Klubrádióban.

Úgynevezett „túlélési gyakorlatot” indított a Klubrádió, melynek keretében pénzt kérnek a működésre támogatóiktól. A kampány keretében leadták a „Lesz még egyszer szép a világ” című Bródy János számot, illetve interjút csináltak magával a dalszövegíróval is, amit a mandiner szemlézett.

„AMÍG AZ ÁLLAMI RÁDIÓBAN NEM HANGZIK EL EZ A DAL, VAGY AMÍG PINTÉR BÉLA NEM KAP KOSSUTH-DÍJAT, NEM NAGYON BESZÉLHETÜNK DEMOKRÁCIÁRÓL” – JELENTETTE KI RÖGTÖN A BESZÉLGETÉS ELEJÉN BRÓDY.

„Montesquieu óta tudjuk, hogy a hatalmat meg kell osztani, hogy az egyes ágak ellenőrizni tudják egymást” – folytatta a fejtegetést Bródy.  A tövényhozó hatalom, a végrehajtó, az igazságszolgáltatás, és negyedik ágként a média függetlensége alapvető. E tekintetben Bródy úgy véli, a művészetek, a sajtó küzdelme, ami a függetlenséget célozza, szabadságharc.

Hozzátette: szerinte ma Magyarországon az oszd meg és uralkodj (divide et impera) elve uralkodik, a sajtót leuralták, propagandagépezetté tette a kormány, az ellenzéket megosztotta, manipulálja a választásokat, és semmilyen beleszólást nem enged nekik abba, milyen információ jut el az emberekhez.

Bródy szerint mindent elkövet a kormány annak érdekében, hogy ne legyen más nyertes, megosztja az országot. Van azonban egy másik verseny, ahol ez a taktika nem válik be. „Ahhoz a kétharmadhoz tartozom, akik kisebbségben vannak ma Magyarországon, akik nem tudják igazán megfogalmazni magukat, nem tudják kiteljesíteni tehetségüket, nem tudnak szabadon működni, szervezkedni, barátokat találni, ami végül azt eredményezi, hogy Magyarország a nemzetközi versenyben lemarad” – jelentette ki Bródy.

„AZ ÉN TÖRTÉNELMI TAPASZTALATOM AZ, HOGY EZ A FAJTA JOBBOLDALI ÉS NEMZETI ROMANTIKA ELŐBB-UTÓBB MINDIG KATASZTRÓFÁBA VISZI AZ ORSZÁGOT, MERT IRRACIONÁLIS” – MONDTA AZ INTERJÚ EGY PONTJÁN AZ ELŐADÓ.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató