2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Oroszország légicsapásokat intézett ukrajnai célpontok ellen

Légicsapások érték többek között a nyugat-ukrajnai Lemberget, amely központi szerepet játszik a katonai utánpótlásban, és robbanások voltak Harkivban, Kramatorszkban, Szlovjanszkban, Herszonban, Odesszában, Krivij Rihben és Hmelnickijben is - jelentette az Ukrinform ukrán állami hírügynökség.

Lemberg polgármestere, Andrij Szadovij és a régió kormányzója, Makszim Koszickij felszólította a lakosságot, hogy maradjon az óvóhelyeken, mert további légitámadásokra lehet számítani.

Ukrajna nyugati részén helyi idő szerint 2 órától légiriadó van érvényben. Egy dróncsapás nyomán a lembergi kormányzó közlése szerint tűz ütött ki egy raktárépületben az ipari övezetben. Az épületből kimentettek egy sérültet.

Hétfő éjjel hírek érkeztek orosz légicsapásokról a kelet-ukrajnai Harkiv ellen. A becsapódások ipari övezetet értek - közölte Ihor Terehov polgármester röviddel éjfél után a Telegramon. Orosz részről ukrán ellencsapásokról adtak hírt. A dél-oroszországi Belgorod térségében a helyi hatóságok közlése szerint a légvédelemnek sikerült lelőnie három "légi célpontot".

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató