2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Hegyi-Karabah megadta magát

Azerbajdzsán szerdán győzelmet hirdetett a Hegyi-Karabah elleni egynapos katonai támadás után, amelynek során Baku tüzérségi tűzzel lőtte az örmény ellenőrzésű régiót. 

Hegyi-Karabah örmény vezetése szerda reggel tűzszünetet kötött, hogy megakadályozza a további vérontást, mivel az azerbajdzsáni erők jelentős előrenyomulást értek el a szakadár térségben.

Az azerbajdzsáni védelmi minisztérium szerint a karabahi örmény fél beleegyezett, hogy „leteszik a fegyvert, elhagyják harcálláspontjaikat és katonai állásaikat, és teljesen lefegyverzik magukat. Az örmény fegyveres erők egységei elhagyják Azerbajdzsán területeit, az illegális örmény fegyveres csoportokat feloszlatják".

„A jelenlegi helyzetben a nemzetközi közösségnek a háború befejezése és a helyzet megoldása irányába tett lépései elégtelenek. Ezt figyelembe véve az Arzak Köztársaság hatóságai elfogadják az orosz békefenntartó kontingens parancsnokságának javaslatát a tűzszünetre vonatkozóan" - közölte a hegyi-karabahi elnöki hivatal. Ezt a Politico írta cikkében.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató