2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Kukákat gyújtogatott egy férfi éjjel Újpalotán

Egy mentálisan beteg férfi kukákat gyújtott fel egy újpalotai lakótelepen, ami az autókra és a házakra is átterjedhetett volna, de az egyik lakó felébredt a robajra és értesítette a tűzoltókat és a rendőrséget. Kiderült, az elkövető rokonai a házban élnek, de hogy ellenük irányult-e a gyújtogatás, egyelőre nem tudni. 

Hajnali háromkor épp aludni készült az egyik lakó, amikor furcsa zajokat hallott, majd az ablakból meglátta a férfit, aki valamit locsolt és közben már hatalmas lángok csaptak fel. Felébresztette a lányát, aki hívta a tűzoltókat, a veje pedig poroltóval szalad le tüzet oltani. Miközben a férfi oltotta a tüzet, az idős asszony az ablakból látta, hogy a gyújtogató sunyiban próbált elballagni.

A vejem nem látott semmit a poroltó általi porfelhőtől. Akkor már kiabáltam, hogy ott megy, de senki sem ugrott ki az ágyából, hogy mi folyik odalenn, de én vagyok a hülye, hogy 64 évesen hálóingben nem rohantam le, hogy egy karddal utána eredjek az elkövetőnek – nyilatkozta a Metropolnak.

A tűzoltók hamar meg is érkeztek, akik gratuláltak a bátor férfinek a gyors reakcióért. Ha nem avatkozott volna közbe, kigyulladt volna a közelben parkoló autó, sőt lehet még a házra is átterjedt volna a tűz. Utólag kiderült, hogy a gyújtogató a ház belső udvarában lévő kukákat is felgyújtotta, ami miatt a rendőrséget is kihívták. A gyújtogatót többen is ismerték a házban, ugyanis rokonai ott élnek. Elmondások szerint a férfi mentális betegségekkel küzd évek óta.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató