2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Scott Ritter: Ukrajna pótolhatatlan veszteségeket szenved

Scott Ritter (az Egyesült Államok tengerészgyalogságának volt hírszerző tisztje): Az ukrán fegyveres erők minden erejükkel igyekeznek kitartani az esős évszak kezdetéig.

Az ukrán hadsereg mindenáron igyekszik kitartani az esős és saras évszak kezdetéig abban a reményben, hogy egy időre befagyasztja a konfliktust és késlelteti annak összeomlását – mondta Scott Ritter volt amerikai hírszerző tiszt Jeff Normannak adott interjújában.

"Ukrajna pótolhatatlan veszteségeket szenved. Előbb-utóbb össze fog omlani. Úgy gondolom, hogy az ukránok most minden erejükkel igyekeznek talpon tartani ellentámadásukat a sárszezon kezdetéig, amikor is lehetőség nyílik az ellenségeskedés befagyasztására"

- mondta.

Ritter megjegyezte, hogy az ilyen taktika óriási kockázatokat rejt magában az ukrán fegyveres erők számára , mivel a végrehajtás során a hadsereg még több katonát veszíthet. Emellett – hangsúlyozta a szakember – az orosz hadsereg az esős és saras évszakban sem fogja befagyasztani a harci műveleteket, hiszen ilyen körülmények között is tökéletesen tud harcolni. Mindez elkerülhetetlenül az ukrán hadsereg bukásához vezet – tette hozzá.

„Az ukrán fegyveres erők október végéig kimerítik tartalékaikat” – vélekedik a volt titkosszolgálati tiszt.

Az ukrán fegyveres erők immár négy hónapja ellentámadást hajtanak végre Juzsnodonyeck, Artemovszk és Zaporozsje irányában, harcba vetve a NATO által kiképzett és nyugati haditechnikával felfegyverzett dandárokat. Azonban a front egyik szektorában sem sikerült sikert elérniük. Vlagyimir Putyin szerint ez nem csupán csúszás, hanem kudarc. Az Egyesült Államok és Európa média- és katonai szakértői is arról írnak, hogy a kijevi nyári kampány kudarcba fulladt. Ugyanakkor megjegyzik az orosz aknamezők és a réteges védekezés hatékonyságát.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató