2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Központi Nyomozó Főügyészség: Egy körözés alatt álló férfi okozott szándékos gázrobbantást Esztergomban

Intézkedés közben elhunyt egy rendőr, és maga az elkövető is életét vesztette.

Mint ismert, szerda este robbantás történt Esztergom egy külterületi, nem túl sűrűn lakott részén, a Búbánatvölgyben. A közmédia értesülései szerint egy rendőr és maga az elkövető – aki délutántól folyamatosan fenyegetőzött a robbantással – meghalt, mikor a zavart férfi felrobbantott feltehetően egy gázpalackot.

A Gran TV – Esztergom és térségének televíziója úgy értesült, hogy az elkövető azért fenyegetőzött robbantással, majd követte el azt, mert 

felhalmozódott díjtartozása volt, és ki akarták nála kapcsolni az áramot.

A tudósító elmondta, hogy a fenyegetőzés miatt a TEK is kivonult a helyszínre. Egyes információk szerint az elhunyt rendőr az ő munkatársuk. 

A helyszínen tartozkodó orgánumok munkatársai több szirénázó mentőautót is láttak a helyszínen, és elmondták, hogy a Terrorelhárítási Központ munkatársai senkit sem engednek a helyszín közelébe. Az esztergomi kórházban eközben ágyakat tesznek szabaddá, orvosokat hívnak be. A robbantás környékét 300 méteres körzetben lezárták. A hatóságok későbbre ígértek hivatalos közleményt a történtekről.

A csatorna összefoglalóját alább tekinthetik meg:

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szerda éjjel az MTI-vel tudatta az esettel kapcsolatban: egy körözés alatt álló férfi - az elsődleges információk alapján - szándékosan gázrobbanást idézett elő egy bűnügyi akció során.. 

A robbanás következtében a Terrorelhárítás Központ (TEK) egyik munkatársa vesztette életét, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, "civil személy nincs a sérültek között". Az elkövető az elsődleges adatok szerint szintén meghalt a robbanásban - közölték.

Az ügyészség azt írta, az eddig beszerzett adatok szerint szerdán a TEK műveleti egysége egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki egy esztergomi címre, majd 19 óra körül behatoltak az épületbe, mert a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő, és a vele folytatott tárgyalás sem vezetett eredményre. A férfi az elsődleges adatok alapján ekkor szándékosan gázrobbanást idézett elő - közölte az MTI.

A nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben, az eljárási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. A Központi Nyomozó Főügyészség ügyészeinek és a TEK főigazgatójának jelenlétében, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bevonásával szemle zajlik a helyszínen, ahol a rendelkezésre álló információk alapján megállapítható, hogy nem történt rendőri mulasztás az ügyben.

A Központi Nyomozó Főügyészség a bűncselekmény mielőbbi teljes körű kivizsgálása érdekében haladéktalanul hajtja végre a szükséges eljárási cselekményeket - írták.

Hozzátették: az ügyről részletesebb tájékoztatást az elsődleges nyomozati cselekmények elvégzését követően, várhatóan pénteken adnak, "addig a sajtó és a közvélemény türelmét" kérik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató