2023. december 06. - Miklós
EUR : 379.35
USD : 350.21
Időjárás ikon

Novák Katalin, Orbán Viktor és a Mi Hazánk is részvétét fejezte ki az esztergomi robbantásban meghalt rendőr családjának

Novák Katalin köztársasági elnök Facebook-oldalán nyilvánított részvétet az esztergomi robbantásban szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr hozzátartozóinak.

Az államfő azt írta, az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülése közben kapta a hírt az esztergomi tragédiáról. A köztársasági elnököt Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója telefonon tájékoztatta az eset részleteiről.

Szerdán az esti órákban, Esztergom külterületén robbanás történt, miután egy férfi órákig fenyegetőzött azzal, hogy robbantani fog. A fenyegetőhöz a protokoll szerint a TEK egységei vonultak ki nagy erőkkel. A robbantást nem tudták megakadályozni, és a detonációban egy rendőr és az elkövető is meghalt, míg több rendőr és tűzoltó is sérüléseket szenvedett. Az eset után a helyszínt lezárta rendőrség.

„Őszinte részvétem az elhunyt, szolgálatát teljesítő rendőr hozzátartozóinak, és mihamarabbi felgyógyulást kívánok a sérülteknek” – írta Novák Katalin, aki közösségi oldalán megköszönte a rendőri szervek munkáját.

Az Esztergomban, a Fidesz-frakcióülésén tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök is részvétét fejezte ki Facebook-oldalán. „Őszinte részvétem a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrtiszt családjának. A sebesülteknek jobbulást kívánok” – írta.A pártok közül a Mi Hazánk közleményben emlékezett meg a meghalt rendőrről: „A Mi Hazánk őszinte részvétét fejezi ki az Esztergomban, szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrtiszt családjának. A sérült rendőröknek mielőbbi jobbulást kívánunk!”

„A Fidesz-frakció megdöbbenéssel értesült a szerda este Esztergomban történt robbantásról, és részvétét fejezi ki az akció közben elhunyt rendőr családjának, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kíván” – áll a kormánypárt MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató