2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Zaklatással zárult a német strandszezon: fiatal migránsok molesztáltak egy 13 éves lányt Kölnben

Szexuális zaklatás miatt hallgatott ki a német rendőrség nyolc migráns hátterű fiatalembert, akik múlt vasárnap körbevettek és molesztáltak egy tizenéves lányt az egyik kölni strand medencéjében. A 13 éves lány az úszómester segítségéét kiáltott, az ő segítségével sikerült kiszabadulnia. A rendőrség nyomozást indított az ügyben, de a gyanúsítottakat hazaengedték.

Csoportos zaklatás áldozatává vált egy 13 éves lány az Agrippa strandfürdőben múlt vasárnap. A kölni rendőrség közlése szerint a nyolc gyanúsított – akik szír, iraki és török állampolgárok – körbevették a diáklányt a strand külső medencéjében, miközben verbálisan és tettlegesen zaklatták.

Az első számú gyanúsított, egy 16 éves iraki fiú megragadta a lány bikinialsóját, s megpróbálta lehúzni azt

– számolt be a rendőrség szóvivője. A német közszolgálati ARD televízió beszámolója szerint az iraki-német fiú nem egyedül volt ennyire „bátor”, társai is segítettek neki.

A lány sikított és segítségért kiáltott, ezt meghallva az úszómester sietett a segítségére, így tudott kiszabadulni zaklatói gyűrűjéből. Az úszómester értesítette a rendőrséget, akik hét járőrkocsival érkeztek a helyszínre, és a medencénél igazoltatták, majd később kihallgatták a gyanúsítottakat.

A Stern magazin úgy értesült,

a gyanúsítottak közül négy szíriai, három török, egy pedig iraki állampolgár.

A kihallgatások után a 16 éves iraki fiút tartják az első számú gyanúsítottnak, aki a tanúvallomások szerint megpróbálta lerántani a lány bikinialsóját.

A rendőrség őt szexuális bántalmazással vádolja, de ennek foka még tisztázásra szorul – mondta a rendőrség szóvivője.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató