2023. december 11. - Árpád
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Bilincsbe verve vittek el egy diákot Párizsban, amiért zaklatott egy "transzneműt"

Hétfőn tanóra közben letartóztattak egy 14 éves fiút Párizsban, mert zaklatott egy "transznemű" diákot – írja a The Guardian.

A fiút hétfőn bilincsbe verték, és kivezették az osztályteremből.

Az áldozatnak a fiú olyan üzeneteket küldözgetett, hogy

„el fogjuk vágni a torkodat”, és „utálom a fajtádat… menj, és öld meg magad”.

A fiú iskolájában a szülők és a diákok is megdöbbentek a letartóztatáson, és azt kérdezgették, miért nem lehetett azt a tanítás után megtenni. – Ő még csak egy tinédzser, kiskorú. Ez tényleg nem normális, még akkor sem, ha ellenzem, ami történt – mondta az egyik diák szülője. Egy rendőrségi forrás szerint a fiú letartóztatásáról szóló döntés alapja a „rendkívül súlyos fenyegetések jellege volt, amelyek sürgős őrizetbe vételt igényeltek”.

A francia kormány is megvédte az ügyben eljáró rendőröket. A kormányszóvivő elmondta, hogy a letartóztatás „a bántalmazó magatartás elleni politikával összhangban” zajlott le. Az eset napokkal azután kezdődött, hogy kiderült, hogy egy másik iskola fenyegető levelet küldött egy fiú szüleinek, aki arról panaszkodott, hogy osztálytársai hónapok óta zaklatják. Azt írták, hogy a zaklatás miatti nyilvános panaszkodásuk elfogadhatatlan, és felszólították őket a konstruktív hozzáállásra. A 15 éves fiú később öngyilkos lett.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató